facebook

psykoterapi

blomster

boger

Psykoterapi

Psykoterapi er en behandlingsform, hvor samtalen og dialogen er i centrum. Det kan ofte være vanskeligt, at finde de rigtige ord, der passer til hvordan du har det indeni. Det kan være svært at forstå sine tanker og følelser og de handlinger der følger med. Psykoterapi kan hjælpe dig med at komme til at forstå dig selv bedre. Gør du det, vil det blive nemmere at acceptere dig selv, som det helt særlige menneske du er, med de særlige personlighedstræk der hører sammen med din identitet.
For at komme dertil , kan der være oplevelser i dit liv, som har brug for at blive bearbejdet, fx en skilsmisse, at have levet i en relation med fx vold, at du har mistet et menneske, som du havde en særlig relation til, et overfald eller lang tids arbejdsmæssig –og følelsesmæssig belastning, som har givet dig stress. Også efterreaktioner på seksuelle overgreb er nødvendige at bearbejde for at få det bedre.
Du kan også være i en periode af dit liv, hvor angst, uro og forvirring giver dig en oplevelse af at have mistet retning og ståsted og du ikke ved hvad du skal eller vil. Det er meget ubehageligt at opleve, og noget vi helst vil undgå, fordi det gør ondt indeni. Selvom det måske lyder mærkeligt, er det nogle gange nødvendigt at miste fodfæste for at finde det igen.
Det kan være svært at gøre alene og familie og venners velmenende råd hjælper kun i kort tid. Her vil jeg som udenforstående , neutralt og interesseret stille mig til rådighed for, og sammen med dig, at du kan komme igennem det jeg vil kalde en udviklingskrise.

Nogle mennesker er bange for, at det er udtryk for psykisk sygdom, at have behov for psykoterapi. Angsten for at være eller blive skør. Andre oplever det som et svaghedstegn, ikke at kunne klare sine problemer selv, fordi det at have brug for hjælp, aktiverer temaer omkring afhængighed af andre mennesker og at vise sårbarhed.
Heldigvis er mange fordomme om psykoterapi efterhånden blevet mindre, og flere og flere forstår, at det at have brug for psykoterapeutisk hjælp er et dybfølt ønske om at få det bedre med sig selv, sine relationer og sin omverden.